Blog Medicina Pura

Quality Life Starts Here

simptome toxiinfectie alimentara

Crezi ca prezinti simptome de toxiinfectie alimentara?

Simptome toxiinfectie alimentara? In primul rand sa ne lamurim exact ce inseamna o toxiinfectie alimentara. Toxiinfectia alimentara, sau mai simplu intoxicatia alimentara, este o afectiune datorata consumului de alimente sau bauturi contaminate cu microorganisme patogene: bacterii, virusuri, paraziti.

Ca simptome toxiinfectie alimentara, dintre cele mai comune, prezentam:

 • sindrom acut de greata
 • crampe abdominale
 • varsaturi si/sau diaree,

care apar in  maxim 48 de ore de la ingestia alimentelor contaminate.

In functie de microorganismele care contamineaza organismul, mai pot fi prezente si alte simptome de toxiinfectie alimentara, cum ar fi:

 • frisoane si febra
 • sangerare in scaune
 • deshidratare
 • in cazuri extreme se poate ajunge chiar la deteriorarea sistemului nervos pana la deces

Pe langa agentii infectuosi (bacterii, virusuri, paraziti) care cauzeaza infectiile alimentare mai exista si o serie de agenti toxici responsabili de toxiinfectiile alimentare: ciuperci otravitoare, preparate exotice gatite necorespunzator (cum ar fi Barracuda) sau pesticide de pe legume si fructe.

Trei dintre cele mai raspandite cauze pentru toxiinfectiile alimentare sunt:  salmonella, Clostridium botulinum si organismele stafilococice.

Simptome toxiinfectie alimentara…in detaliu

Dupa cum am spus, cele mai comune simptome pentru toxiinfectie alimentara sunt: diareea, scaune apoase, crampe abdominale, greata, varsaturi, febra.

Sa vedem acum detaliat aceste simtome toxiinfectie alimentara, in functie de agentul patogen care a declansat intoxicatia:simptome toxiinfectie alimentara

1. Salmonella. Toxiinfectiile alimentare cauzate de Salmonella ofera victimelor acestei bacterii simptome asemanantoare cu gripa timp de o saptamana.

2.  Clostridium botulinum. In cazul unei intoxicatii cu bacteria Clostridium botulinum, apar simptome de toxiinfectie alimentara grave, putandu-se ajunge chiar la paralizie nervoasa si musculara. Simptomele apar la 18-36 de ore de la intoxicatie si includ slabiciunea generalizata si vederea dubla.Victima unei intoxicatii cu Clostridium botulinum risca pericolul de moarte in cateva zile, in cazul in care nu este obtinut rapid diagnosticul insotit de tratamentul de rigoare.

3. Stafilococ. Acest tip de intoxicatie alimentara este asociata cu urmatoarele simptome: crampe abdominale, febra, varsaturi si diaree, care apar in aproximativ 6 ore de la contaminarea cu aceasta bacterie. Produsele lactate, de patiserie si pestele sunt cele mai comune alimente care adapostesc microorganismul.

Simptome toxiinfectie alimentara  – alungate de un tratament eficient

In majoritatea cazurilor, aceste simptome toxiinfectie alimentara dispar in cateva zile din momentul intoxicarii, iar lipsa complicatiilor nu atrage un tratament medicamentos. In schimb, pacientul trebuie sa se mentina hidratat si odata cu imbunatatirea starii generale este recomandat sa inceapa o dieta de tranzitie care sa contina: banane, orez, paine prajita, sos de mere. Alimentele care trebuie evitate cateva zile sunt: produsele condimentate, fructele proaspete, cafeaua, alcoolul, produsele lactate.

Desi diareea este pe lista de simptome toxiinfectie alimentara, nu se recomanda medicatia antidiareica deoarece stopeaza mecanismul de curatire a intestinului de microorganismele patogene sau de toxinele care au provocat toxiinfectia.

Pentru curatarea intestinului, noi iti recomandam un tratament extrem de eficient de detoxifiere, care ataca direct cauzele toxiinfectiei si anume hidrocolonoterapia. Curatarea bacteriana este insotita de o purificare in profunzime a intregului sistem intestinal, care duce la eliminarea reziduurilor acumulate de ani de zile. Beneficiile obtinute in urma acestui tratament sunt multiple, hidrocolonoterapia ajutand la prevenirea, ameliorarea si combaterea unei game variate de probleme si boli.

Prezinti simptome toxiinfectie alimentara? Apeleaza la hidrocolonoterapie si vor fi

Suferi de toxiinfectie alimentara si vrei sa iti purifici organismul de substantele toxice? Completeaza formularul din dreapta si programeaza-te la o consultatie.

 

3 Responses to Simptome toxiinfectie alimentara: cum le combati?

 1. Sandu spune:

  va recomand cu incredere. tratamnetul este de fapt mult mai usor de suportat decat ma asteptam iar rezultate depasesc orice asteptari! si trebuie sa mentionez ca am fost tratat asa cum ar trebui sa fim cu totii tratati in spitale…dar din pacate, prea rar se intampla asta… felicitari!

 2. miruna spune:

  Este dureroasa procedura?

 3. Flori spune:

  Si eu am incercat! nu este dureroasa. Sunt mai energica si ce am mai observat eu este ca pielea mea este mult mai curata si mai sanataosa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>