Blog Medicina Pura

Quality Life Starts Here

dislipidemie

Tratament dislipidemie? Simplu chiar!

Dislipidemia este o dereglare metabolica care se manifesta printr-o cantitate anormala de lipide (colesterol si/sau grasimi) in sange. In tarile dezvoltate, cele mai multe cazuri de dislipidemie apar ca o consecinta a stilului de viata sau a dietei, acestea conducand la cresterea cantitatii de lipide din sange (hiperlipidemie). De asemenea, cresterea prelungita a nivelului de insulina din organism poate conduce la dislipidemie.

Pe langa cei doi factori declansatori principali – stilul de viata si alimentatia – consumul alimentar excesiv de grasimi de origine animala precum si metabolizarea insuficienta a grasimilor din sange (de ex. din cauza unor disfunctii hepatice) sunt doua din cauzele declansarii acestei dereglari metabolice.

In ceea ce priveste stilul de viata, obiceiuri cum ar fi sedentarismul sau fumatul favorizeaza aparitia dereglarii. Un alt factor de risc ar fi obezitatea. Exista tratament dislipidemie? Da. Dar de ce sa fim nevoiti sa apelam la el?

Tratament dislipidemie – o boala asimptomatica

dislipidemie
Persoanele care sufera de dislipidemie nu prezinta, de cele mai multe ori, simptome particulare iar afectiunea poate fi depistatata doar in urma unor analize de rutina. Totusi, un nivel foarte ridicat al lipidelor in sange poate duce la unele manifestari simptomatice cum ar fi parestezii (amorteli in maini si picioare), dispnee (tulburare respiratorie) sau confuzie.

In cazul in care boala nu este tratata, poate conduce in timp la afectiuni arteriale prin depunerea colesterolului pe peretii arteriali (ateroscleroza). Riscurile devin majore in momentul in care este afectata inima, bolnavii fiind predispusi la un atac de cord. Deci recuregti numaidecat la tratament dislipidemie daca prezentati unul dintre simptomele enumerate.
dislipidemie

Tratament dislipidemie recomandat

Desi la prima vedere poate parea o afectiune banala, riscurile aparitiei unor probleme de sanatate grave derivate din dislipidemie cresc in cazul in care afectiunea este ignorata mult timp.

In cazul in care ai fost diagnosticat cu dislipidemie, trebuie sa intervii in principal asupra dietei personale, sub indrumarea unui medic de specialitate. Regimul alimentar nu este unul greu de urmat si te va feri de complicatii.

Exercitiile fizice sunt de asemenea parte importante din tratament dislipidemiei precum si renuntarea la obiceiurile nocive cum ar fi fumatul.

Pe langa efectele modificarii alimentatiei si a stilului de viata, poti sa te bazezi si pe noile descoperiri din domeniul medical. Tratamentul cu ozon (ozonoterapia) este una dintre formele de tratament dislipidemie pe care noi ti-o recomandam. Rezultatele pozitive ale ozonoterapiei in reducerea colesterolului, a trigliceridelor si a altor lipide din sange duc la prevenirea si tratarea acestei afectiuni si a altor boli cardiovasculare.

Suferi de dislipidemie si vrei sa iti reglezi cantitatea de lipide din sange? Completeaza formularul din dreapta si programeaza-te la o consultatie.

 

 

4 Responses to Tratament dislipidemie. O boala usoara cu riscuri ridicate

 1. viorica spune:

  ce trebuie sa fac in cazul acestei boli?

 2. viorica spune:

  ce trebuie sa fac in cazul acestei boli?

 3. ion necula spune:

  Doresc o programare in vederea unui tratament

  • Raluca spune:

   Buna ziua! Ne puteti contacta la nr de tel: 031 4321138 / 0769622736. Pentru a face o programare si a putea beneficia de tratamentele noastre. Va multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>